Politica de confidentialitate

VacanteReduse.ro incearca sa protejeze cat mai mult dreptul la intimitate si la imagine al utilizatorilor site-ului. Ne propunem sa oferim utilizatorilor website-ului, o experienta online sigura, care sa nu afecteze in mod negativ viata personala. In acest sens, depunem toate eforturile pentru a ne asigura ca informatiile pe care utilizatorii le introduc in baza noastra de date sunt folosite numai in scopurile pe care le au in vedere. Suntem contra spam sau divulgarii (prin vanzare sau inchiriere) informatiilor si datelor colectate de la utilizatori.

Ce date personale prelucram

Datele personale pe care le prelucram sunt, in principal, datele tale de identificare, tranzactionale, financiare, demografice, datele necesare rezervarilor turistice, sau alte date personale pe care le colectam direct de la tine sau din alte surse atunci cand devii clientul nostru, sau cand folosesti produsele sau serviciile noastre prin intermediul website-ului www.vacantereduse.ro

In momentul inregistrarii pe site-ul VacanteReduse.ro, prin crearea unui cont, prin accesarea, comandarea sau achizitionarea diferitelor servicii si produse, ori prin activarea unor materiale promotionale sau publicitare, VacanteReduse.ro va prelucra informatii cu caracter personal de natura sa identifice o anumita persoana.

Datele cu caracter personal pe care le prelucram pot include:

  • Datele personale furnizate de tine

    Cand comanzi sau achizitionezi un serviciu de pe site-ul nostru sau prin intermediul celorlalte metode ale noastre de contact (telefon, email, chat, fata in fata la sediul nostru, Facebook sau orice retea de socializare, etc.), iti vom cere sa ne furnizezi informatii cu caracter personal, inclusiv numele si prenumele, data nasterii, sexul, adresa, detaliile documentului de identitate folosit in calatorie (carte de identitate sau pasaport), numarul de telefon, adresa de email, informatii cu privire la cartea de credit si nationalitatea, detaliile pentru facturare.

    Pe baza alegerii tale, dintre serviciile noastre, daca acestea includ un bilet de avion, vom retine, de asemenea, urmatoarele informatii: numarul biletului de avion, numarul rezervarii, pretul biletului, codul de rezervare, numarul zborului, data si locul plecarii/intoarcerii, destinatia zborului si orice alte detalii privitoare la serviciul legat de biletul de avion.

    Daca serviciile alese de tine includ cazare la hotel, pachete de calatorie, inchirierea unei masini, transferuri, bilete la destinatie sau orice alt serviciu de calatorie, vom retine urmatoarele informatii: numarul rezervarii, numarul voucherului, pretul rezervarii, denumirea hotelului, numarul de stele al hotelului, destinatia sau orice alte informatii legate de serviciile de cazare/pachetul de calatorie.

    In cazul in care serviciile alese de tine sunt legate de un numar de asigurare de calatorie, vom retine, de asemenea, toate informatiile legate de asigurare: destinatia, perioada acoperita, pretul asigurarii, detaliile cu caracter personal asigurate.

    Cand iti creezi un cont pe site-ul nostru, iti vom solicita sa ne furnizezi informatii cu caracter personal, inclusiv numele si prenumele, numarul de telefon, adresa de email si parola. Contul utilizatorului iti poate permite sa adaugi informatii despre preferintele tale de calatorie si despre tine: fotografie, detalii despre pasagerii cu care obisnuiesti sa calatoresti, preferinte legate de locurile din avion, detaliile de facturare pe care le poti folosi in timpul rezervarii. Contul utilizatorului iti permite, de asemenea, sa accesezi toate cupoanele de reduceri care iti sunt oferite. Retinem, de asemenea, informatii privitoare la cardurile de beneficii si avantaje oferite de companiile aeriene, la istoricul cautarilor si al rezervarilor tale.

    Cand te abonezi la Newsletter-ul VacanteReduse.ro, iti vom cere sa ne furnizezi adresa ta de email.

    Daca esti abonat la Newsletter-ul nostru, este posibil sa iti cerem detalii cu privire la preferintele tale de calatorie si alte detalii similare.

    Cand ne scrii, folosind formularele de pe site-ul nostru, iti cerem sa ne furnizezi datele tale de contact: numele si prenumele, adresa de email, numarul de telefon.

  • Datele cu caracter personal pe care le colectam automat

    Cand vizitezi website-ul VacanteReduse.ro, colectam automat anumite informatii, care includ, dar nu se limiteaza la adresa ta IP, informatii cookie, mai exact data si ora la care ai accesat serviciile noastre, hardware-ul, software-ul sau browser-ul pe care le folosesti si informatiile despre sistemul de operare al computerului tau, cum ar fi setarile privind limba si locatia de unde accesezi serviciile noastre.

    Cand iti creezi un cont pe site-ul nostru web, cand achizitionezi un serviciu sau cand te abonezi la Newsletter-ul nostru, colectam, de asemenea, informatii cu privire la istoricul cautarilor si achizitiilor tale si despre activitatea ta pe site-ul nostru web, inclusiv informatii cu privire la click-uri si la paginile pe care le-ai vazut.

  • Datele cu caracter personal pe care le furnizezi despre alte persoane

    Cand achizitionezi un serviciu de pe site-ul nostru sau prin intermediul oricarui alt canal (telefon, e-mail, chat, fata in fata la sediul nostru, Facebook sau orice alta retea de socializare, etc.), poti face o calatorie cu alte persoane, ale caror detalii ni le furnizezi ca parte a procesului de rezervare sau poti achizitiona un serviciu in numele altcuiva. In aceste conditii, este responsabilitatea ta sa te asiguri ca persoana ale carei date cu caracter personal le-ai furnizat este informata despre acest lucru si a inteles si a acceptat modul in care folosim informatiile respective, conform descrierii din Politica de confidentialitate.

Cum utilizam si prelucram datele personale

VacanteReduse.ro utilizeaza informatia stocata - detaliile furnizate de tine la inregistrare, datele furnizate de tine in procesul de comanda a unui serviciu oferit de noi si activitatea desfasurata pe site-ul nostru - in scopul de a facilita accesul la acest site, de a duce la indeplinire serviciile solicitate de tine prin achizitia lor, de a imbunatati anumite produse si servicii si pentru a te informa referitor la ultimele produse si servicii de care esti sau ai putea fi interesat.

Prelucram datele personale doar pentru scopuri legitime, precum acela de a-ti furniza produse si servicii turistice sau pentru a-ti oferi asistenta cu privire la incheierea unei asigurari (daca este cazul), de a te identifica prin intermediul mijloacelor de comunicare sau in sediile noastre, pentru a putea factura serviciile achizitionate, pentru a putea procesa rezervarea serviciilor achizitionate de catre tine, pentru a-ti oferi suport in cazul in care vei avea nevoie inainte, in timpul sau dupa consumarea serviciilor achizitionate, in scop de marketing pentru a-ti comunica ofertele noastre, pentru imbunatatirea si dezvoltarea produselor si serviciilor pe care ti le oferim, pentru a preveni si combate fraudele sau activitatile ilicite, etc.

Prelucrarea datelor personale se intemeiaza intotdeauna fie pe executarea contractelor incheiate cu noi, pe nevoia de a respecta o obligatie legala, pe interesul nostru legitim sau un interes public major sau, dupa caz, pe consimtamantul tau daca ti-ai manifestat optiunea in acest sens. La inregistrarea in cont, ti-ai dat acordul asupra utilizarii datelor tale cu caracter personal pentru a fi informat prin e-mail sau alte forme de comunicare asupra actualizarii site-urilor web, noilor oportunitati oferite de VacanteReduse.ro si asupra informatiilor aditionale care sunt in interesul tau precum si newslettere cu informatii utile. Utilizarea datelor cu caracter personal de catre VacanteReduse.ro este in conformitate cu reglementarile legale in vigoare in legatura cu protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date.

Pentru utilizatorii care au facut rezervari pe www.vacantereduse.ro sau au creat un cont pe site si doresc sa nu mai primeasca informari pe adresa de email, este necesara trimiterea unui email la adresa info@vacantereduse.ro cu titlul “Dezabonare comunicari” iar datele tale vor fi sterse din sistem si nu vei mai primi informatii legate de serviciile VacanteReduse.ro sau informatii cu titlu general.

Pentru utilizatorii abonati la newsletter, dezabonarea se poate face direct din ultimul newsletter primit, accesan optiunea “dezaboneaza”. Dezabonarea se face automat.

Comunicam date personale catre alti destinatari?

VacanteReduse.ro nu va transmite (prin vanzare sau inchiriere) catre terte parti informatiile tale cu caracter personal.

VacanteReduse.ro poate, totusi, transmite informatia tertilor pentru a-ti oferi servicii cat mai competitive, pentru a executa tranzactiile pe care le initiezi, pentru a factura serviciile comandate, pentru a procesa rezervarile comandate, pentru indeplinirea obligatiilor legale ce ne revin sau in alte scopuri legitime este posibil sa transmitem datele tale personale catre autoritati publice, organe judiciare, birouri notariale, consultanti externi, imputerniciti catre care am externalizat furnizarea anumitor servicii si alte categorii de destinatari, din Romania sau din afara ei sau a Uniunii Europene/Spatiului Economic European, asigurandu-ne insa intotdeauna ca instituim garantii adecvate pentru protejarea datelor tale (spre exemplu, clauze contractuale standard, existenta unor reguli corporatiste obligatorii etc) sau in cazul in care website-ul VacanteReduse.ro este achizitionat sau fuzioneaza cu o alta companie, iar baza de date se transfera noului operator.

Cat timp detinem si prelucram datele personale?

Datele tale personale sunt stocate si / sau prelucrate pe tot parcursul relatiei noastre contractuale si, dupa finalizarea acesteia, cel putin pe perioada impusa de prevederile legale aplicabile in domeniu, inclusiv, dar fara limitare, la dispozitiile privind arhivarea. Unele date personale, precum numele turistilor, detaliile comenzilor, datele de contact, sunt necesare pentru a putea oferi suport si asistenta turistica, clientilor nostri in timpul sau dupa ce serviciile turistice au fost consumate.

Pentru utilizatorii care au achizitionat servicii turistice, iar acestea s-au finalizat, si doresc stergerea datelor stocate. Utilizatorii pot solicita acest lucru, printr-un email cu subiectul “Stergere date personale” transmit catre adresa info@vacantereduse.ro. Din acel moment, se vor sterge complet din baza de date toate detaliile rezervarii, datele de facturare, adresa de email, contul utilizatorului si orice date de contact ale acestuia. Este necesar sa retineti ca ulterior stergerii acestor date, VacanteReduse.ro nu va mai putea lua legatura cu dumneavoastra telefonic sau prin email, iar istoricul achizitiilor dumneavoastra va disparea. Puteti comanda noi servicii, prin crearea unui nou cont de utilizator, dar nu veti mai beneficia de istoricul rezervarilor sau alte bonusuri de loialitate bazare pe istoricul achizitiilor dumneavoastra.

Securitatea datelor

Pentru confidentialitatea si securitatea datelor, contul tau este protejat de parola; VacanteReduse.ro face toate eforturile necesare si foloseste ultimile tehnologii disponibile pentru a asigura protectia si securitatea datelor.

Daca descoperim orice incalcare a datelor cu caracter personal, care prezinta un risc pentru drepturile si libertatile tale, vom informa Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal. Vei fi informat cu privire la incalcarea datelor tale cu caracter personal, daca acest lucru duce la un risc ridicat pentru drepturile si libertatile tale.

Cookies

VacanteReduse.ro foloseste cookie-uri proprii si cookie-uri instalate de terte parti pentru a va oferi cea mai buna experienta posibila pe site. Cookie-urile sunt fisiere de mici dimensiuni, descarcate in memoria unui calculator (sau altui echipament folosit pentru navigare online – telefon mobil, tableta etc.), atunci cand accesati site-ul vacantereduse.ro. Pe site-ul vacantereduse.ro utilizam cookie-urile unor terte parti precum Google sau Facebook cu ajutorul carora numaram utilizatorii care acceseaza paginile site-ului, afisam anunturi relevante si produse de interes pentru vizitatori si afisam unelte prin care puteti distribui acele articole care v-au trezit interesul.

- Ce tip de cookie-uri folosim

Fisierele cookie pot fi sub forma de cookie-uri temporare sau cookie-uri persistente.

Cookie-urile temporare - acestea sunt stocate temporar in dosarul "cookie" al browser-ului web, care le memoreaza pana cand utilizatorul iese de pe site-ul respectiv sau inchide fereastra browser-ului (de exemplu, cand te conectezi/ deconectezi/ de pe un cont de email sau retele de socializare)

Cookie-urile persistente - acestea sunt stocate pe hard disk-ul unui computer sau alt dispozitiv (si, in general, depind de ciclul de viata presetat al modulelor cookie). Anumite cookie-uri sunt utilizate exclusiv in timpul unei singure sesiuni si nu sunt memorate dupa ce utilizatorul paraseste site-ul web, in timp ce alte cookie-uri sunt memorate si reutilizate de fiecare data cand utilizatorul revine pe site-ul respectiv. Cu toate acestea, cookie-urile pot fi sterse de utilizator in orice moment prin accesarea setarilor browser-ului. Acestea vor ramane stocate pe computerul sau pe dispozitivul tau, pana cand vor fi sterse sau pana cand vor atinge data de expirare.

Utilizam urmatoarele cookie-uri:

Cookie-urile necesare. Cookie-urile care asigura buna functionare a site-ului.

Cookie de Sesiune

Aceste cookies sunt necesare pentru ca VacanteReduse.ro sa permita utilizatorilor sai sa foloseasca site-ul www.vacantereduse.ro. De exemplu, acest cookie ne permite sa vedem ca ti-ai facut un cont pe site si te-ai logat in cont Ne permite, de asemenea, sa recunoastem interactiunile tale anterioare si sa ne securizam site-ul.

Cookie-uri analitice/de performanta.

Aceste cookie-uri ne permit sa recunoastem si sa calculam numarul de vizitatori pe site-ul nostru si sa vedem cum se misca vizitatorii, atunci cand il folosesc. Acest lucru ne ajuta sa imbunatatim modul in care functioneaza site-ul nostru, de exemplu, asigurandu-ne ca utilizatorii gasesc cu usurinta ceea ce cauta.

- Cum poti controla cookie-urile

Folosim cookie-urile in baza consimtamantului tau. Consimtamantul pentru utilizarea cookie-urilor se acorda si poate fi revocat prin modificarea setarilor de pe browser-ul tau, care iti permite sa accepti sau sa refuzi setarea tuturor sau a unor cookie-uri. Te rugam sa te asiguri ca setarile calculatorului tau reflecta faptul ca esti/ nu esti de acord sa accepti cookie-urile. Retine ca, daca folosesti computere diferite in locatii diferite, va trebui sa te asiguri ca fiecare browser este ajustat astfel incat sa se potriveasca preferintelor tale privind cookie-urile.

Poti seta browserul sa te avertizeze inainte de a accepta cookie-urile sau poti sa-l setezi sa le refuze, desi este posibil sa nu ai acces la toate functiile acestui site daca faci acest lucru. Recurge la butonul “help” (ajutor) al browser-ului tau, pentru a afla cum poti face acest lucru.

Poti sa controlezi si/ sau sa stergi cookie-urile, dupa cum doresti. Poti sterge toate modulele cookie, care sunt deja pe computerul tau si poti seta cele mai multe browsere pentru a impiedica plasarea acestora. Totusi, daca faci acest lucru, este posibil sa fii nevoit sa reglezi manual anumite preferinte, de fiecare data cand vizitezi site-ul nostru web, iar unele servicii si functionalitati ar putea sa nu functioneze.

Care sunt drepturile tale si cum pot fi ele exercitate

Pe langa drepturile existente, de la data aplicarii Regulamentului European 2016/679, beneficiezi de drepturi aditionale. Iata lista completa a drepturilor pe care le ai:

  • Dreptul la informare – poti solicita informatii privind activitatile de prelucrare a datelor tale personale;
  • Dreptul la rectificare – poti rectifica datele personale inexacte sau le poti completa;
  • Dreptul la stergerea datelor ("dreptul de a fi uitat") – poti obtine stergerea datelor, in cazul in care prelucrarea acestora nu a fost legala sau in alte cazuri prevazute de lege;
  • Dreptul la restrictionarea prelucrarii – poti solicita restrictionarea prelucrarii in cazul in care contesti exactitatea datelor, precum si in alte cazuri prevazute de lege;
  • Dreptul de opozitie – poti sa te opui, in special, prelucrarilor de date care se intemeiaza pe interesul nostru legitim;
  • Dreptul la portabilitatea datelor – poti primi, in anumite conditii, datele personale pe care ni le-ai furnizat, intr-un format care poate fi citit automat sau poti solicita ca respectivele date sa fie transmise altui operator;
  • Dreptul de a depune plangere – poti depune plangere fata de modalitatea de prelucrare a datelor personale la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal;
  • Dreptul de retragere a consimtamantului – in cazurile in care prelucrarea se intemeiaza pe consimtamantul tau, ti-l poti retrage oricand. Retragerea consimtamantului va avea efecte doar pentru viitor, prelucrarea efectuata anterior retragerii ramanand in continuare valabila;
  • Drepturi suplimentare aferente deciziilor automate – poti cere si obtine interventia umana cu privire la respectiva prelucrare, iti poti exprima propriul punct de vedere cu privire la aceasta si poti contesta decizia.

  • Iti poti exercita aceste drepturi, fie individual, fie cumulat, foarte usor, prin simpla transmitere a unei solicitari pe email la: info@vacantereduse.ro